Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Bon Bon


Παλαιότερα, τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία έσιαχναν πιο βαριά γλυκά. Οι πάστες και τα γλυκά ταψιού έμοιαζαν με βόμβες από παχιές κρέμες, βούτυρα, σιρόπια και σοκολάτες, ενώ η χρήση της ζάχαρης γινόταν με μεγάλη υπερβολή. Οι συνήθειες άλλαξαν, η εν Ελλάδι ζαχαροπλαστική έκανε άλματα και πλέον μπορεί κανείς να γευτεί ευτυχώς πολύ πιο ντελικάτα γλυκά.


Όπως ετούτα που απήλαυσα εχθές από το Bon Bon. Το ένα με απαλή λευκή κρέμα σε τραγανή στρώση νουγκατίνας με λεπτά φύλλα αλατισμένης λευκής σοκολάτας. Και το έτερο με τραγανή επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος με καβουρδισμένα αμύγδαλα, κρέμα με βανίλια Μαδαγασκάρης, στρώση από κέικ βανίλιας και φύλλο νουγκατίνας φουντουκιού.

Τελευταίες γλυκιές παρασπονδίες της εορταστικής περιόδου, αλλά χαλάλι. Αν είναι να μας κεράσει και το '21 τίποτα πίκρες, ας είμαστε τουλάχιστον εμείς από πριν γλυκαμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου