Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Καλοκαίρι θα πει


Σπάνια κάμω καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα. Δεν είναι πως υποτιμώ τη χώρα και τις ομορφιές της, μήτε με διακατέχει κάποιας μορφής εθνοσνομπισμός. Απλώς επιλέγω να αξιοποιώ τη θερινή μου άδεια σε μεγάλα ταξίδια ανά τον κόσμο που θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιήσω σε άλλες περιόδους.


Βεβαίως αυτό συνήθως σημαίνει ότι τον Σεπτέμβριο που όλοι γυρίζουν μαυρισμένοι από τον αλμυρό ήλιο και γλυκανακατεμένοι από τα αιγαιοπελαγίτικα μελτέμια, εγώ στην καλύτερη των περιπτώσεων επιστρέφω ταλαιπωρημένος από τη βασανιστική ζέστη κάποιας ασιατικής ή αμερικανικής μεγαλούπολης. Επιλογές κάμουμε στη ζωή, καρπωνόμαστε τα οφέλη τους και πληρώνουμε τα κόστη τους.


Φέτος όμως τα πράματα ήσαν διαφορετικά. Υπερατλαντικό ταξίδι δεν μπορούσε να γίνει λόγω κορονοϊού και επομένως βρέθηκα -για πρώτη φορά ύστερα από δώδεκα περίπου καλοκαίρια- ουχί στη συνθήκη του ταξιδευτή, αλλά σε εκείνη του παραθεριστή.


Χωρίς να το πολυκαταλάβω, επέστρεψα σε συνήθειες παιδικές: άρχισα να μετράω τις μέρες με θαλασσινά μπάνια και παγωτά, να ξυπνάω αργότερα από τα συνήθη μου, ν'αρνούμαι να εγκαταλείψω την παραλία, να βλέπω επαναλήψεις ελληνικών σήριαλς στην τηλεόραση. Επιπλέον, η τήρηση της κοινωνικής απόστασης και η ελαχιστοποίηση της έκθεσης σε κοινωνικές εκδηλώσεις, μου απελευθέρωσε περισσότερο χρόνο για άλλες ασχολίες -μεταξύ αυτών και η συγγραφή κάποιων κειμένων του παρόντος ιστολογίου.


Προσπάθησα λοιπόν. Να μετατρέψω αυτό το άχαρο καλοκαίρι των περιορισμένων επιλογών σε πρόσχαρο καλοκαίρι των απέραντων δυνατοτήτων. Τοποθετώντας στον ψηφιακό καμβά, μερικά στιγμιότυπα που συνέλεξα από τις ήσυχες ημέρες του Αυγούστου μου, θαρρώ πως μάλλον τα κατάφερα. Φχαριστημένος είμαι.

* Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο Λιμένι, τη Βοϊδοκοιλιά και παραλίες της δυτικής Μεσσηνίας.

2 σχόλια:

  1. Ωραία μέρη!!! Ελπίζω του χρόνου να πας πάλι ένα ταξίδι μακρινό.... γιατί αυτό θα σημαίνει κυρίως οτι θα έχει φύγει ο κορωνοϊός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όμορφες, δροσιστικές, νοσταλγικές οι φωτό!!! Αλλά όλα τα λεφτά είναι η ονοματολογία των "Αντιδράσεων". "Τρισαλί"!!! χαχαχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή