Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Φιστίκ μερακλαντάν






Σε σαλάτες, σε σιροπιαστά, σε παγωτά, σε κρέατα, όπου και να μου το βάλεις, το φιστίκι το λατρεύω! Εξού και απολαμβάνω εδώ στο ιστορικό Αιάκειον της Αίγινας, τον καφέ μου μετά συνοδείας ωραιότατης πάστας φιστικιού. Και για να μην μένει ορφανή, είπα να δοκιμάσω και ένα γαλακτομπούρεκο με παγωτό καϊμάκι, βύσσινο και από πάνω τριμμένο φιστικάκι. Μπορεί η καλλιέργεια του φιστικιού στο νησί να ξεκίνησε μόλις στα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά όπως ξεύρεις, σύντομα απέκτησε μεγάλη φήμη και πλέον εμπορεύεται ως προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Όπως λένε άλλωστε και οι ντόπιοι πονηρά, στην Αίγινα το φιστίκωμα έχει άλλη χάρη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου